dimarts, 14 de febrer del 2017

TALLER DE MÚSICA

El passat dimarts ens van venir a fer una demostració d'una sessió del mètode d'aprenentatge musical d'Edwin Gordon.
Aquest mètode concep l'aprenentatge de la música com un procés similar al de la parla. Té com a objectiu afavorir el desenvolupament de les aptituds musicals de cada nen/a segons les seves pròpies potencialitats i tempos. 
La Teoria de l'Aprenentatge Musical d'Edwin Gordon, és un mètode comprensiu per ensenyar "l'audiation", la capacitat de pensar música amb comprensió. L'audiation no és el mateix que la percepció auditiva que té lloc simultàniament quan rebem el so a través de l'oïda. A través de l'audiation els alumnes són capaços d'extreure un major sentit de la música que escolten, interpreten, improvitzen o composen. És un procés cognitiu en el qual el cervell dóna sentit  al so musical al captar la lògica interna de les relacions que teixeixen els sons. Els alumnes aprenen a entendre la música. I la comprensió de la musica és la base de l'apreciació musical i en última instància la gran meta de l'ensenyança musical. 

Us deixem un enllaç d'un article aparegut a la revista de musica clàsica i dansa "docenotas" que reflexiona sobre l'aprenentatge musical relacionat amb aquesta teoria, llegiu-lo us agradarà. https://www.docenotas.com/118051/el-eslabon-perdido-teoria-del-aprendizaje-de-la-musica-de-e-gordon/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CANÇONS DE TARDOR