dilluns, 29 de setembre del 2014

El període d'adaptació

Els primers dies a la llar són especialment importants per a nosaltres.
Per alguns nens/-es és el primer contacte amb un espai nou i unes persones diferents a la família. Per això, sempre que sigui possible, cal que seguiu una sèrie d'accions que ajudaran al nen/-a a adaptar-se millor.
El passat dimarts 16 de setembre vam realitzar una reunió per explicar als pares aquest procès, ja que si es realitza de manera progressiva i respectem la seva individualitat i els seus sentiments serà menys costós per a l'infant.





La impossibilitat de controlar allò que es desconeix i la por de perdre el conegut i estimat ho expressen mitjançant plors, inseguretat, angoixes, agressivitat, regressions (en el control d'esfinters),...
Algunes qüestions pràctiques:
- Cal que us acomiadeu de l'infant, no l'enganyeu.
- Mantenir una comunicació continuada amb les educadores ( facilitant-los informació de l'infant, els seus gustos, costums, com reacciona, com es calma,...)
- Explicar als fills, encara que pensem que no ens entenen, com anirà el dia: qui el portarà a la llar, si es quedarà a dinar, qui el recollirà,... L'infant , necessita rutines per tal de guanyar seguretat.
- No allargar els comiats.
- Ser puntuals a les recollides.
- Que visqueu la incorporació del nen/-a a la llar amb la major normalitat i optimisme possibles.
- Que els vostres fills puguin sentir que els podeu ajudar a superar dificultats, malgrat que no els les podeu estalviar.


Ànims i paciència, papes i mames, que els canvis importants a la vida requereixen un temps d'elaboració!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CANÇONS DE TARDOR